Asociatia Sanse Egale pentru Fiecare
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
RO |  EN |  DE |  Sitemap | Contact


CIPS » 

STUDIUL PIAȚA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN REGIUNEA S-V OLTENIA 

    Studiul de piața muncii realizat în cadrul proiectului Munca pe primul loc este rezultatul efortului comun al instituțiilor partenere, Universitatea din Craiova, Institutul Social Oltenia și Asociația Șanse egale pentru Fiecare.
   Obiectivele studiului sunt circumscrise obiectivelor proiectului și are ca finalitate evidențierea specificului fenomenelor sociale și economice din regiunea Oltenia. Eforturile de reintegrare a șomerilor în muncă sunt dependente de celelalte componente ale pieței muncii, a căror funcționare determină gradul de utilizare a resurselor de muncă existente.
    Dinamica mediului social și economic din aria de implementare a proiectului impune identificarea tendințelor evolutive ale părților componente, sesizând, prin analiza efectelor, existența unor conexiuni sensibile rezultate din interrelaționarea logică a elementelor edificiului social sau asocierii întâmplătoare induse de disfuncțiile unor sectoare cu impact public ridicat.
Pentru informaţii suplimentare accesati link-ul :   Prezentare Studiu

STUDIUL COMUNICAREA PE PIAȚA MUNCII   Universitatea din Craiova şi Institutul Social Oltenia au realizat un studiu sociologic semnat de Gabriel Pricină, Gabriela Ilie şi Florin Păsătoiu sub coordonarea lui Adrian Otovescu: “COMUNICAREA PE PIAŢA MUNCII. Cartea cuprinde studii sociologice şi analize statistice structurate pe trei cadre de referinţă: Piaţa europeană a forţei de muncă, Piaţa forţei de muncă din regiunea Sud-Vest Oltenia şi Relaţiile dintre angajatori şi şomeri pe piaţa muncii.Studiu de caz: municipiul Craiova. Pentru cercetarea sociologică la nivelul regiunii SV Oltenia şi la nivel local a fost utilizată, în principal,  activitatea desfăşurată în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” implementat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova.
   Lucrarea oferă o imagine de ansamblu asupra relaţiilor de comunicare pe piaţa muncii, în funcţie de trei cadre principale de referinţă analizate: cadrul european, cadrul regional şi cadrul local. Premisa de la care s-a pornit este aceea că un fenomen social dureros (pe plan individual şi familial, îndeosebi), aşa cum este şomajul, se datorează, într-o anumită măsură, şi unor deficienţe de comunicare între cei implicaţi: dintre angajatori şi şomeri, dintre nevoile celor dintâi şi aşteptările celor din urmă, dintre politicile economice de stat şi realităţile sociale, dintre profesiile întâlnite în sistemul de învăţământ şi cele solicitate de mediul social economic, dintre nivelul competenţelor profesionale dobândite în şcoală şi exigenţele concrete de pe piaţa muncii.
Pentru informaţii suplimentare accesati link-ul : Prezentare studiu

Contact
Adresa:
CRS Craiova
B-dul Decebal, Nr 83, 200621,
Craiova, Jud Dolj
Telefon: 0351 427 556  
Fax: 0351 427 561
Mail: office@asociatiasef.ro


Inregistrare

Contact Us

Name

* Please enter a valid name

Email

* Please enter a valid e-mail address

Company

Phone

Your Message

* Please enter a message

Nederland: Hazeldonk 6006, 4836 LA Breda | Tel : +31 (0)765 420 740 | Email : soft@netrom.nl


Romania: Cl Bucuresti 137A, Craiova 200617 | Tel: +40 (0)251 437 738 | Email: soft@netrom.ro

Send
Reset

Call me back

Name

* Please enter a valid name

Phone

Subject

* Please enter subject
Send
Reset