SEDINTA CIPS CRAIOVA 13 DECEMBRIE 2012

slot_news_image

Cea de-a opta şedinţă a Comisiei Interregionale pe Probleme cu Şomerii s-a desfăşurat la Craiova în data de 13 decembrie 2012.
Primul punct pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea, pe scurt, a implementării proiectului “Munca pe primul” loc. Până la data de 01 decembrie 2012 erau înregistrate ca beneficiare ale acestui proiect 6670 persoane (5370 din Regiunea SV Oltenia şi 1300 din Regiunea S Muntenia). 2100 de şomeri şi persoane inactive urmează sau au finalizat cursurile prin cele două centre: Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova şi Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Alexandria. În urma activităţilor de mediere pe piaţa muncii şi a desfăşurării întâlnirilor dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă 635 de persoane au fost angajate.

Importanţa deschiderii, în luna iulie 2012, a Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Alexandria a fost subliniată de vicepreşedintele CIPS, directorul AJOFM Teleorman, Mihai  Murar care a precizat că, în doar câteva luni de funcţionare, aici au urmat cursuri de formare profesională 554 de şomeri.  Totodată, a declarat domnia sa,  deşi la o primă vedere, serviciile oferite de CRS Alexandria sunt similare celor susţinute de  AJOFM Teleorman, cele două instituţii nu sunt în competiţie ci se completează reciproc în activitatea dedicată forţei de muncă din regiune. S-a apreciat în mod deosebit şi organizarea, la Alexandria, a cursului de operator maşini cu comandă numerică, unul dintre cele mai căutate cursuri de pe piaţa muncii din Teleorman şi cu un impact major asupra pieţei forţei de muncă din regiune.
Prof.univ.dr. Dumitru Otovescu de la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova a realizat în cadrul şedinţei CIPS o trecere în revistă a principalilor factori de care trebuie să se ţină cont în realizarea unei strategii pentru stimularea ocupării forţei de muncă.